Facebook inzetten voor B2B marketing? Hoe dan?

Facebook is ontwikkelt als vriendenboek en lijkt daarmee niet echt geschikt voor bedrijven. Voor bedrijven die de consument als (eind)klant hebben, heeft Facebook zich bewezen als het  communicatiemiddel. De vraag is: is Facebook ook geschikt voor B2B bedrijven?

Het antwoord is JA. Facebook kan prima ingezet worden voor B2B. De bedrijfspagina kan gebruikt worden voor promotie of versteviging van je bedrijf, producten en/of merk. Ook kun je de bedrijfspagina gebruiken voor publicatie van foto’s en nieuwsberichten.

Belangrijk voordat je een Facebook pagina voor je bedrijf gaat opzetten is nadenken over de doelstellingen. Wat wil je bereiken met je Facebook pagina? Wil je volgers en fans op Facebook? Of wil je interactie met je doelgroep? En maak het meetbaar.

Facebook wordt over hele wereld gebruikt en heeft een groot bereik. Bedrijven en personen die jouw pagina liken, krijgen jouw berichten in hun tijdlijn te zien. Ieder bedrijf en elke persoon heeft op zijn beurt weer vrienden of volgers. En daardoor kan het bereik van een bericht al snel heel groot worden. Vergelijk het maar met een boomstructuur. Volgers kunnen ook berichten op jouw tijdlijn plaatsen en ze kunnen ook ervaringen (over een product, toepassing of het bedrijf) delen. Dat laatste kan interessant zijn, maar kan ook verkeerd uitpakken als er negatieve berichten geplaatst worden.

Via de statistieken van je bedrijfspagina kun je zien welke mensen je bereikt, hoe vaak ze je pagina bekijken, waar ze vandaan komen, in welke leeftijdscategorie ze vallen, etc. Met deze informatie kun je eventueel  kiezen voor gerichte acties op Facebook. Eén van de opties is om via betaalde promotie je bedrijf bij een specifieke (geselecteerde) doelgroep onder de aandacht brengen.

Ook kun je via een Facebook pagina vragen stellen of onderzoek te doen. Je kunt ook (je eigen) Youtube video’s via je bedrijfspagina delen. Door gebruik te maken van toevoegingen of apps, kunnen acties opgezet worden waarbij deelnemers eerst allerlei gegevens moeten invullen om mee te kunnen doen met de actie. Hiermee verzamel je als bedrijf interessante informatie over je doelgroep(en) die je later weer kunt gebruiken.

Dus Facebook is voor B2B bedrijven zeker interessant, als je vooraf maar goed nadenkt over wat je ermee wilt bereiken.

Wil je meer weten over het inzetten van Facebook voor jouw bedrijf? Volg dan de training Facebook.

Laatste posts

Prijsstrategie

Prijsstrategie In de dynamische wereld van business-to-business (B2B) verkoop, speelt prijsstrategie een cruciale rol in

Lees meer »