Video marketing

Video zorgt ervoor dat je met beeld en geluid jouw boodschap over kunt brengen naar jouw doelgroep. En het gaat verder dan beeld en geluid, want je kunt ook heel goed sfeer en beleving verwerken, eventueel gecombineerd met wat humor of dramatiek. Video kan daarmee een belangrijk onderdeel zijn (of worden) van je totale marketing mix.

Waarom video?

Eén van de belangrijkste redenen om video in te zetten, is dat jouw doelgroep snel, eenvoudig en veel bekijkt. Voor jou is het belangrijk dat je heel goed kunt meten wat jouw video teweegbrengt. Hoeveel keer is de video bekeken, gedeeld, geliked, etc. En video’s (die geplaatst zijn op Youtube) worden door Google ook meegenomen in de zoekresultaten. Hiermee wordt de kans dat jouw bedrijf, product of dienst gevonden wordt groter en daarmee ook de kans dat een potentiele klant voor jou kiest. En wil je een stap verder gaan, dan kun je video ook gebruiken voor online advertising.

Video content

3,2,1 …. start

Begin met een aantal vragen: wie is je doelgroep, wie krijgt de video te zien? Als je in kaart hebt gebracht aan wie de video getoond gaat worden, kun je de insteek gaan bepalen. Afhankelijk van je doelgroep kun je de video insteken op een humoristische wijze, of juist erg zakelijk houden. Zorg altijd voor een koppeling met je bedrijf, zodat het bedrijfsimago overeenkomt met de uitingen in video en vice versa.

Uiteraard zijn er nog tal van andere vragen die beantwoord moeten worden: welke vraag van de doelgroep beantwoord je? Wil je ondertitels gebruiken? Of liever een voice-over? Wat gaan we als intro- en outro gebruiken? Wordt de video op locatie gedraaid of in de studio? Een goede voorbereiding is het halve werk. Onze specialisten helpen je met advies, de voorbereiding en productie van jouw video’s.

Uiteraard is het belangrijk dat video je marketingdoelstellingen ondersteunt en past binnen je communicatieplan.