06 24 77 07 20   info@volmarketing.nl

Hoe schrijf je goede content?

Content maken is niet zo moeilijk

content

Content is essentieel als je actief bent op Sociale Media, wie is dat niet tegenwoordig, dan plaats je (regelmatig) berichten. Wil je sociale media zakelijk wilt inzetten, dan wil je natuurlijk interessante informatie delen waar je doelgroep behoefte aan heeft. Goede content (= inhoud) is essentieel voor online succes. Is je content saai, lelijk, onduidelijk of te veel, dan haken je volgers af. Over wat je publiceert, moet je dus goed nadenken.

Wat is geen goede content?

Alleen maar reclame of berichten over hoe goed je bedrijf is, wordt niet als waardevol gezien. Mensen (en dus ook jouw klanten) volgen bedrijven op sociale media omdat ze geïnteresseerd zijn in producten, nieuws, promoties en misschien willen ze zelfs meedenken of ervaringen delen. Die mensen volgen jou omdat ze jouw bedrijf leuk vinden. Zorg er dan voor dat je interessant blijft door een mix van bovenstaande uitingen te plaatsen. Dit wil niet zeggen dat je nooit reclame mag maken, maar wel dat je het moet afwisselen met andere content.

Wat is wel goede content?

Content is er in vele soorten en maten. Goede content past bij jou en je bedrijf. Het hoeft niet (allemaal) zelfgemaakt te zijn, hoewel dat wel beter is. De informatie die je deelt moet een eigen karakter hebben en niet klakkeloos gekopieerd zijn. Content wordt gevormd door een combinatie van actuele zaken, humor, bedrijfsinformatie en diepgaande (technische) informatie. Content kan veel vormen aannemen, afhankelijk van hoe creatief je bent.

Hoe maak je goede content?

Het maken van goede content is een uitdaging. De zaken die je plaatst moeten interessant zijn voor jouw volgers en inschatten van wat zij interessant vinden is lastig. Voor bedrijven geldt dat het inleven in de doelgroep de eerste stap is naar het maken van waardevolle berichten. Weet je wat jouw doelgroep wil, dan kun je aan de slag.

Content kun je in veel verschillende vormen produceren: je kunt blogs schrijven, je kunt foto’s en filmpjes delen, mooie projecten laten zien, en zelfs geluidsfragmenten (Podcasts) online plaatsen. Er zijn ook bedrijven die infographics maken. Dit kost echter veel tijd en als ondernemer met een eigen zaak heb je zelden tijd over om zo’n infographic te maken. Wat wel redelijk snel te doen is, is het schrijven van een tekst of het plaatsen van een foto.

Teksten schrijven

Een tekst is eenvoudig en redelijk snel te produceren. Als je het moeilijk vindt om te schrijven, dan kun je vast wel aan een collega, vriend of vriendin vragen je daarbij te helpen. Met een paar tips ben jij ook in staat om een goed stukje tekst te schrijven. Ook kun je het afkijken van andere bedrijven op social media. Waar schrijven collega’s of concurrenten over? Wat voor woorden gebruiken zij? Waar krijgen ze veel reacties op?

Foto’s plaatsen

Het maken van foto’s is tegenwoordig een piece-of-cake met een smartphone. Hiermee maak je bijna professionele foto’s, die foto’s zijn voor sociale media meestal goed genoeg. Voordat je foto’s plaatst, moeten ze wel het juiste formaat hebben. Verklein of snij ze bij, zodat de foto’s goed (en volledig) zichtbaar zijn op het sociale media dat je wilt gebruiken. Het bijsnijden kan met allerlei programma’s. In Windows zit standaard het programma Paint, daarmee is het eenvoudig om foto’s aan te passen. Je kunt ook gebruik maken van de gratis tool Canva. Als je het professioneler wilt doen kun je Photoshop gebruiken.

Doen, doen, doen!

Het belangrijkste is dat je niet bang moet zijn om iets online te zetten. Je hebt toch (ook als bedrijf) iets te melden? Belangrijk is dat je het leuk vindt om content te maken. Enthousiasme stimuleert creativiteit en zorgt voor betere en interessant zaken om te delen. Door veel te doen, leer je het meest. Veel blijven doen, kijken wat werkt en wat niet en opnieuw doen!

5 gedachten over “Hoe schrijf je goede content?”

  1. Sosyal medya başarınızı kat ve kat artırmak, postlarınız ve hesaplarınızla Instagram başlıca gönderilerde yer almak için takipçi sayınızın çok yüksek olması, etkileşiminizin fazla olması gerekir. Siz de sosyal medyada başarılı olmak, satışlarınızı artırmak istiyorsanız Instagramda takipçi satın almak için Crovu’yu tercih edin.

  2. Every weekend i used to visit this website, for the reason that i wish for enjoyment, as this this web site conations in fact fastidious funny material too.

  3. Heya i’m for the primary time here. I found this board and
    I find It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to offer something back and help others like you aided me.

Een reactie plaatsen

Contact

Maandag – Vrijdag 08:30-17:00
Zaterdag & Zondag Gesloten

Diensten